Het jaar 1830 was een turbulent jaar voor Pauline Jaricot, zowel in haar persoonlijke leven alsook in de maatschappij.
In Frankrijk kwam de middenklasse in opstand tegen de koning, die in hun ogen te veel macht had. De zogeheten julirevolutie duurde drie dagen en de koning trad af.
Voor haarzelf brengt dit jaar veel verdriet: zowel haar geliefde broer Philéas alsook haar vader overlijdt. Philéas vertrouwt haar de zorg toe voor 15 novicen. Negen van hen treden in een klooster in en zes vormen een lekencommuniteit ‘Dochters van Maria’ en nemen hun intrek in een huis in Lyon. Door het overlijden van haar vader kan Pauline beschikken over een grote erfenis. Zij koopt het huis in Lyon aan en noemt het ‘Huis van Loreto’.
De Dochters van Maria wijden zich onder meer aan het gebed, aanbidding van het heilig Sacrament, werken van naastenliefde, het verzorgen van de armen die ongeneeslijk ziek zijn.
In de jaren 1830 en volgende gaat Pauline Jaricot regelmatig op pelgrimage naar Rome.
Tegenwoordig is het Huis van Loreto eigendom van de Pauselijke Missiewerken. Het is een plek van herinnering aan het leven en werk van Pauline Jaricot. Het is ook een plaats van gebed. Elke maand is er een rozenkransgebed en twee maal per week wordt de eucharistie gevierd. En het is een plaats van missie en evangelisatie. Bezoekers zijn van harte welkom.