Nieuwsbrief juni 2013

 

Beste lezer,

In deze nieuwsbrief vindt u zowel een vooruitblik als een terugblik. Wij kijken vooruit naar Wereldmissiemaand in oktober, met als thema Gods Woord; Kleine Christelijke Gemeenschappen in Tanzania. Alle materialen zijn nu beschikbaar. Op zaterdag 28 september openen wij de wereldmissiemaand met een viering, een lezing en workshops rond dit thema in Utrecht. U bent van harte welkom.
Wij blikken ook terug. Het Vaticaan publiceerde onlangs de cijfers over de aantallen katholieken wereldwijd in het jaar 2011. Het jaarverslag en de jaarrekening van Missio Nederland laten zien wat er in 2012 aan activiteiten heeft plaats gevonden en hoe de ingezamelde gelden zijn besteed.
En wie dacht dat de Kerk niet met de tijd meegaat, heeft het mis. Paus Franciscus lanceerde tijdens de jaarvergadering van de missio-directeuren een Missio App.
Tot slot geven wij u nog een boekentip mee, voor een hopelijk mooie zomer.

Met vriendelijke groet,
de redactie
 Wereldmissiemaand 2013
In oktober is het weer wereldmissiemaand, met als hoogtepunten de Wereldmissiedag van de kinderen in het weekend van 5 en 6 oktober en Missiezondag op 20 oktober. Dit jaar besteedt Missio aandacht aan de Kleine Christelijke Gemeenschappen in Tanzania.
Lees verder
 


 

Jaarvergadering te Rome
Jaarlijks komen meer dan honderd nationaal directeuren van de Pauselijke Missiewerken samen in Rome voor hun jaarvergadering en hun bezoek aan de paus. Pater Eduard Kimman S.J., nationaal directeur van Missio Nederland was daarbij aanwezig.
Lees verder

 Groei van de Kerk
Volgens de laatste statistieken van het Vaticaan groeit de katholieke Kerk nog steeds, het meest in Afrika en AziŽ. Wereldwijd is het aantal katholieken in 2011 met 1,5% gegroeid ten opzichte van het jaar ervoor, tot een totaal van 1,2 miljard.
Lees verder

 Boekentip
Bij de vele boeken die er de laatste tijd verschijnen over paus Franciscus lichten wij er graag eentje voor u uit: Paus Franciscus. Leven en denken van Jorge Bergoglio. Op 22 mei jl. kreeg kardinaal Eijk het eerste exemplaar aangeboden.
Lees verder