Nieuwsbrief november 2012

 

Graag kijken wij in deze nieuwsbrief terug op de inspirerende startbijeenkomst van MISSIO Wereldmissiemaand. U kunt een verslag lezen van de bijeenkomst met de speciale gasten uit Senegal. Ook kunt u de tekst van de overweging van de woorddienst nog eens nalezen.
Iedereen die een bijdrage heeft gegeven voor Wereldmissiemaand: heel veel dank!
Verder in deze nieuwsbrief berichten uit Tanzania en uit Zambia, waar MISSIO de zusters van DMI (Daughters of Mary Immaculate) steunt bij hun pastorale werk voor vrouwen en kinderen. De zusters doen ons verslag van de Internationale Dag van het Kind en Internationale meisjesdag.
 


 

Inspirerende ontmoetingsdag MISSIOBoodschap van de Paus
Op 29 september jl. kwamen zo’n 75 belangstellenden naar de jaarlijkse ontmoetingsdag van MISSIO, in het kader van Wereldmissiemaand. Speciale gasten waren vier Benedictijner monniken, Dom Ange Marie Niouky, abt van Keur Moussa in Senegal, twee medebroeders frère Epiphane en père Louis-Marie. En Dom Ad Lenglet, abt van de abdij Benedictusberg. 

Lees verder
 


Boodschap van de Paus

 

Overweging Nationaal Directeur
Op de jaarlijkse MISSIO - dag, dit jaar op 29 september jl. hield pater Eduard Kimman S.J., Nationaal Directeur van MISSIO, een overweging tijdens de woorddienst in de H. Catharina kathedraal.
Hier kunt u de overweging lezen

 


Nieuwe heiligen op Missiezondag
Kinderen in Songea
1500 kinderen namen deel aan de viering van de Dag van de Kinderen in Songea, Tanzania op 15 september. De dag begon met een optocht, geleid door de aartsbisschop van Songea: Mgr. Norbert Mtega.
Lees verder

 

 


Boekentips

 

Internationale meisjesdag

In Lusaka, Zambia is de Internationale meisjesdag (International Girl Child Day) groots gevierd. De dag die elk jaar op 11 oktober wordt gevierd, was onder andere georganiseerd door de zusters van DMI, die door MISSIO financieel gesteund worden.
Lees verder