Nieuwsbrief september 2012

 

In deze nieuwsbrief vindt u berichten die bijna allemaal te maken hebben met MISSIO Wereldmissiemaand. Als eerste vragen wij uw aandacht voor de jaarlijkse ontmoetingsdag van MISSIO met dit keer een bijzondere gast uit Senegal: Dom Ange Marie Niouky OSB, abt van de abdij Keur Moussa.
Ook vindt u in deze nieuwsbrief een samenvatting van de boodschap van de paus bij gelegenheid van Wereldmissiedag en vertellen wij u over enkele mensen die op Missiezondag heilig zullen worden verklaard en die veel betekend hebben voor de missie.
Wij wensen u veel leesplezier.
 


Bijeenkomst WereldmissiemaandAbt Keur Moussa naar Missio

Op haar jaarlijkse ontmoetingsdag ontvangt MISSIO dit jaar een bijzondere gast: Dom Ange Marie Niouky OSB, abt van de wereldberoemde abdij Keur Moussa in Senegal.
U bent van harte welkom op zaterdag 29 september 2012 aan de Nieuwegracht 61 te Utrecht. Lees verder
 


Boodschap van de PausBoodschap van de paus

Elk jaar schrijft paus Benedictus XVI een boodschap voor Wereldmissiedag. Dit jaar kreeg de boodschap de titel mee: ‘Geroepen het Woord van waarheid te laten schijnen’.
De viering van Wereldmissiedag is dit jaar van bijzondere betekenis omdat het samenvalt met de herdenking van het begin van het Tweede Vaticaans Concilie vijftig jaar geleden. Lees verder


Nieuwe heiligen op MissiezondagNieuwe heiligen op Missiezondag

Op Missiezondag 21 oktober spreekt paus Benedictus XVI zeven heiligverklaringen uit. De meesten van hen hebben een duidelijke band met de missie.
Lees verder


 


BoekentipsZuster Viji op bezoek

Deze zomer was zuster Viji voor enkele dagen in Nederland. Zij bracht ook een bezoek aan Missio. Missio steunt het werk van zuster Viji al langere tijd. Zuster Viji is een Indiase zuster van DMI, de congregatie van de Daughters of Mary Immaculate. De zusters van deze congregatie doen missiewerk in Afrika, onder andere in Tanzania, Zambia en Malawi.
Lees verder