Nieuwsbrief februari 2012

 

In deze nieuwsbrief staan lezenswaardige berichten uit Afrika. Over een grote bijeenkomst van Afrikaanse zusters, die zich over landsgrenzen heen verenigd hebben en veel zelfbewustzijn uitstralen, getuige de vraag: ‘Waar zou de kerk zijn zonder zusters?’.
In een filmpje dat pastoor Nijimbere uit Burundi ons stuurde, kunt u zien hoe jongeren een inspirerende bezinningsweek beleefden, onder andere dankzij financiële steun van Missio.
Verder aandacht voor de eerste Indiaanse heilige en een vooruitblik op Missio Wereldmissiemaand in oktober.

 


Waar zou de kerk zijn zonder zusters?Waar zou de kerk zijn zonder zusters?
Die vraag stelde zuster Margaret Aringo, hoofd van de Franciscaner Zusters van St. Joseph op een grote bijeenkomst van de Organisatie van Afrikaanse Zusters in Oostelijk en Centraal Afrika eind januari.
Lees verder

 

 

 


BurundiBurundi: hulp van Missio
De jongerengroep ‘Morgenster’ in de parochie van Rutovu in Burundi heeft dankzij uw financiële bijdrage een inspirerende bezinningsweek beleefd.
Lees verder
 

 

 


Eerste Indiaanse heiligeEerste Indiaanse heilige
Hoewel de datum voor haar heiligverklaring nog niet is vastgesteld, wordt de zalige Kateri Tekakwitha de eerste heilige van de Native Americans, oftewel de Indianen van Noord-Amerika.
Lees verder
 


 


SenegalWereldmissiemaand: Senegal
In oktober van dit jaar is het weer Missio Wereldmissiemaand. Deze keer zal de katholieke kerk in Senegal centraal staan. Op dit moment is het erg onrustig in het land vanwege de op handen zijnde verkiezingen. Missio zal vooral de situatie en de activiteiten van de katholieke geloofsgemeenschappen in dit West-Afrikaanse land belichten.