Nieuwsbrief januari 2012

 

In deze eerste nieuwsbrief van 2012 vragen wij uw aandacht voor Pauline Jaricot. Op 9 januari jl. is haar 150e sterfdag herdacht. Een gewone jonge vrouw, die vanuit een missionaire bevlogenheid aan de wieg stond van de Pauselijke Missiewerken. Datgene wat zij in het begin van de 19e eeuw is begonnen, wordt vandaag over de hele wereld door zon 130 Missio-bureaus voortgezet: ondersteuning van katholieke geloofsgemeenschappen door gebed en door actie.
Verder in deze nieuwsbrief hoopvolle berichten uit Myanmar, waar Missio Nederland al enkele jaren opvanghuizen voor kinderen ondersteunt.
En tot slot een blik op het nieuwste nummer van Missio Wereldwijd.

 Missie zonder grenzen: Pauline Jaricot

Op 9 januari jl. is over de hele wereld, en in het bijzonder in Lyon, de 150e sterfdag van Pauline Jaricot herdacht. De stichteres van de Pauselijke Missiewerken was in zekere zin haar tijd ver vooruit.
Lees verder
 Myanmar: hoopvol
De laatste weken komen er positieve berichten uit Myanmar (het voormalige Birma). Er is een staakt-het-vuren ondertekend met de Karen, een minderheidsgroep waartoe veel christenen behoren. Ook zijn enkele honderden politieke gevangenen vrijgelaten.
Lees verder
 Missio Wereldwijd: januari / februari
Het eerste nummer van 2012 van Missio Wereldwijd is onlangs verschenen. Met ook deze keer weer mooie reportages. Zoals over vioollessen in de Himalaya en de boekenkameel in Kenia. Vanwege de 150e sterfdag van Pauline Jaricot wordt in dit nummer ook uitgebreid stil gestaan bij deze bijzondere vrouw.
Zon eerste nummer aan het begin van een nieuw jaar is een mooie gelegenheid om uzelf (of een ander) een abonnement cadeau te doen. Voor slechts 10,-- per jaar ontvangt u zes nummers van dit inspirerende magazine.
Meer informatie