Nieuwsbrief november 2011

 

Graag wil Missio iedereen bedanken die zich de afgelopen maand heeft ingezet voor Wereldmissiemaand. Alle parochievrijwilligers, pastores en donateurs: heel veel dank. De opbrengst van de collectes is op dit moment nog niet bekend. Later zullen wij u daarover berichten.
In deze nieuwsbrief aandacht voor de kopten in Egypte. De christelijke minderheden in het Midden-Oosten hebben het zeer zwaar. Verder wijzen wij u op een gedragscode die dit jaar is verschenen over missionering in een multireligieuze wereld.
Een oproep om kindergebeden in te sturen en een boekentip besluiten deze nieuwsbrief.
 


Koptische christenen


Op 9 oktober zijn bij geweld in Caďro tientallen mensen gedood. Onder hen ook Koptische christenen. Eduard Kimman S.J. schrijft in zijn column in Missio Wereldwijd over de Kopten in Egypte.
Lees verder

 


 

Gedragscode missionering

 

In juni 2011 is er een soort gedragscode verschenen voor missionering: ‘Christelijk getuigenis in een multireligieuze wereld’. Het is een gezamenlijk document van de Wereldraad van Kerken, de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog en de Wereldwijde Evangelische Alliantie.
Lees verder
 


Oproep Kindergebeden

Missio wil een bundel samenstellen met kindergebeden uit diverse landen en culturen.
Lees verder


 Het negerboek

 

Dit jaar is een bijzonder boek verschenen over een zwarte bladzijde in onze menselijke geschiedenis: de slavernij. Over de titel is veel ophef ontstaan. Maar het is vooral een prachtige roman.
Lees verder