Nieuwsbrief mei 2011
In deze nieuwsbrief blikken wij vooruit op Wereldmissiemaand in oktober. Dit jaar vragen wij uw gebed en financiële steun voor de kerk in Vietnam. Noteer alvast zaterdag 10 september in uw agenda. Dan houdt Missio haar jaarlijkse ontmoetingsdag. U leest er meer over in deze nieuwsbrief en op onze website.
Verder aandacht voor Roepingenzondag. Niet alleen in ons land hebben we mensen nodig die zich geroepen weten tot het pastorale werk. Ook in de jonge kerken van de derde wereld is dringend behoefte aan goed opgeleide pastores. De kosten voor de opleiding zijn daar vaak een hoge drempel. Hoe u een steentje kan bijdragen, leest u in deze nieuwsbrief.
 


Wereldmissiemaand 2011: Steun de kerk in Vietnam
© Missio Austria / ThonhauserOp zaterdag 10 september houdt Missio haar jaarlijkse ontmoetingsdag in het kader van Wereldmissiemaand. Dit jaar staat die in het teken van de kerk van Vietnam. U bent van harte uitgenodigd.

Ontmoetingsdag zaterdag 10 september
De jaarlijkse ontmoetingsdag van Missio in het kader van Wereldmissiemaand staat dit jaar helemaal in het teken van Vietnam. Pastor Thanh Ta, werkzaam in de parochie van Zevenaar, zal een lezing geven over katholieken in Vietnam. Pastor Thanh Ta kwam als 10-jarig kind naar Nederland met de bootvluchtelingen en bezoekt regelmatig zijn geboorteland.
De dag wordt gehouden in ‘De Witte Vosch’ in Utrecht en duurt van 10.00 tot 13.30 uur.
Lees verder                                                                                    foto © Missio Austria / Thonhauser


Roepingenzondag Wereldwijd
Studenten tijdens de theeZondag 15 mei is het Roepingenzondag, een dag waarop gelovigen in de parochies bidden om werkers in de kerk: parochievrijwilligers, pastorale werkers, religieuzen en priesters. Dat gebeurt niet alleen in Nederland maar in heel de wereld.

St. Dominic’s Seminarie in Zambia
De 27-jarige Alexander Musamba Khama studeert aan het enige grootseminarie in Zambia.
“Vorig jaar ben ik diaken gewijd en ik zit nu in het laatste jaar van mijn studie. Binnenkort, op 11 juni, word ik priester gewijd voor het bisdom Lusaka. Vooral het pastorale jaar heeft indruk op me gemaakt. Toen kwam ik pas echt in aanraking met de dagelijkse pastorale praktijk.”
Lees verder


© State Hermitage Museum, St. PetersburgTentoonstelling ‘Glans en Glorie’
In de Hermitage Amsterdam zijn tot en met 16 september ruim 300 religieuze kunstobjecten te zien die een overzicht bieden van de eeuwenoude mystieke en artistieke tradities van de Russisch-orthodoxe Kerk.
Er zijn vele iconen te zien. Iconen worden ook wel vensters op de eeuwigheid genoemd.
Lees verder

foto © State Hermitage Museum, St. Petersburg


Missio Wereldwijd
Het mei/juni nummer van Missio Wereldwijd is verschenen. Daarin een reportage over Cebu op de Filippijnen waar hele gezinnen leven op het kerkhof. Een artikel over islamitische bevrijdingstheologie. En een reportage over Roma-families in Hongarije.
En natuurlijk nog veel meer …