Nieuwsbrief maart 2011
In 100 jaar kan er veel veranderen. De Nederlandse afdeling van de S.V.D. viert dit jaar haar eeuwfeest. Vroeger gingen de missionarissen van de S.V.D. naar Indonesië, Togo, Congo en India. Nu komen er missionarissen van de ‘oude kolonies’ naar ons land. Lees er meer over in deze nieuwsbrief.
Verder in deze nieuwsbrief een verhelderend achtergrondartikel bij de blasfemiewet in Pakistan, die slachtoffers blijft eisen.
En vraagt u zich ook wel eens af waar al het ingezamelde geld van alle Missio’s naar toe gaat? We geven een ‘kijkje in de keuken’ van Missio Internationaal.
Tot slot natuurlijk nog een film- en boekentip.


Missie in deze tijd
De Nederlandse afdeling van de S.V.D. (Societas Verbi Divini, het Gezelschap van het Goddelijk Woord) viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. In een eeuw verandert er veel. Nu komen er missionarissen uit de ‘oude kolonies’ naar ons land.


Nieuwe missionaire projecten
Broeder Peter van de Wiel: “Hier in Nederland hebben we dit jaar zes van deze mannen om in nieuwe projecten voor de hedendaagse missionaire uitdagingen ingezet te worden. Een van die nieuwe projecten bevindt zich in de Haagse Schilderswijk en een in Nieuwegein.” Lees verder


Slachtoffers blasfemiewet in Pakistan

Er lijkt geen einde te komen aan de lijst van slachtoffers van de wet op de godslastering in Pakistan. Onlangs werd de (christelijke) Pakistaanse minister van Minderheden, Shahbaz Bhatti vermoord. Hij zette zich in voor de hervorming van de omstreden wet. Lees verder

 


Missio Internationaal

Ieder jaar draagt Missio Nederland de ingezamelde gelden van collectes en donaties af aan het internationale bureau van de Pauselijke Missiewerken in Rome. Vraagt u zich ook wel eens af wat er met dat geld gebeurt en hoeveel er nu eigenlijk naar welke landen gaat? Lees verder
 

Film over monniken wint prijs
De film ‘Des hommes en des dieux’ heeft de César (ook wel de Franse Oscar genoemd) gewonnen in de categorie ‘beste film’.
De film over leven, werk en dood van zeven monniken in Algerije, is een enorm succes.
Lees verder