Nieuwsbrief februari 2011
Missio krijgt een nieuwe nationaal directeur, Prof. Dr. E.J.J.M. Kimman sj. Pater Kimman volgt pater Pex op, die zich sinds 2004 heeft ingezet voor Missio en veel nieuwe initiatieven ontplooide.
Verder in deze nieuwsbrief een bericht uit India van pater George Kerketta die zeer blij is met de zonnepanelen die hij dankzij Missio kon aanschaffen. Natuurlijk ook een bericht uit Vietnam, het land dat dit jaar centraal staat in Wereldmissiemaand (oktober). En tot slot maken wij u attent op een enkele jaren eerder verschenen uitgave van Missio over Soedan, die u tegen geringe kosten kunt bestellen.


Nieuwe Nationaal Directeur Missio
pater Ben Pexpater Eduard KimmanMet ingang van 1 januari 2011 benoemde kardinaal Dias, prefect van de Congregatie voor de Evangelisatie, pater Eduard Kimman tot directeur van de Pauselijke Missiewerken Nederland, kortweg Missio. Pater Kimman volgt hiermee pater Ben Pex op, die deze functie vanaf 2004 vervulde. 
Lees verder pater George KerkettaBedankje uit India
In onze Missio berichten van juli vorig jaar vroegen wij uw steun voor de aanschaf van zonnepanelen in de parochie van Vijaygiri in Noord-India. Onlangs ontvingen wij van pater George Kerketta een brief waarin hij alle goede gevers van harte bedankt.
Lees verder

 

 

 


Vietnam: Franciscanen geven prioriteit aan etnische groepen
De Franciscanen in Vietnam geven de hoogste prioriteit aan het werk met etnische minderheden en binnenlandse migranten. Dit werd besloten op het onlangs gehouden kapittel in Ho Chi Minh Stad.

Kappitel Franciscanen“Naar het voorbeeld van onze stichter Franciscus van Assisi willen wij werken onder de gemarginaliseerde groepen in onze samenleving”, aldus de provinciaal overste pater Francis Xavier Vu Phan Long.

Geestelijk gehandicapten
Zo is er een plan om een tehuis te bouwen voor 300 geestelijk gehandicapten. Nadat een ziekenhuis van de staat was gesloten, kregen deze mensen geen enkele zorg meer. En andere die op straat leefden, werden slachtoffer van handelaren in organen en werden vermoord.
Bergdorpen
De dorpen in de bergen zijn erg geïsoleerd. En juist daar wonen veel etnische minderheden. Mensen die er aan lepra lijden worden zelden geholpen.

Binnenlandse migranten
De rector van het seminarie, pater Paul Nguyen Dinh Vinh, wil graag een centrum bouwen voor 40.000 binnenlandse migranten die voor locale bedrijven werken in Ho Chi Minh Stad.

De Franciscanen zijn actief in twaalf bisdommen in Vietnam en hebben 218 broeders en paters.

(bron: ucanews)


Boek: Vechten of verzoenenSoedan
Het referendum in Soedan heeft duidelijk gemaakt wat al werd verwacht: het zuiden van Soedan kiest voor onafhankelijkheid. Er heerst grote vreugde bij de inwoners van Zuid-Soedan. Toch staan hen nu enkele moeilijke kwesties te wachten.
Lees verder